Elkötelezve az utódokért

Werther (Németország), 2017. augusztus 7.

Elkötelezve az utódokért

A Poppe + Potthoff egyre többet tesz az utódokért. 2017.8.1-én három új munkatárs kezdi meg három és fél éves ipari gépészi képzését a csőgyárban. Szeptemberben egy negyedik tanonc is csatlakozik „anyagvizsgálói“ képzésben, a fémtechnika szakirányában. A nemzetközi vállalatcsoport központi cége az őszi szünetben betekintést enged az intelligens műszaki rendszerek fejlesztésébe és gyártásába is, az „it's OWL Schülercamp“ keretében.

A Poppe + Potthoff elvárásai magasak. Ebből az ügyvezetők, Konrad Fischer és Dr. Bengt Maas nem csinálnak titkot. „Termékeink minőségének stimmelnie kell. Tanoncaink nem csak a vitrinnek gyártanak, hanem a valódi piacra is.“ Ami megfelelőségi tesztnek tűnik, valójában ösztönzés arra, hogy jól csinálják. A P+P végső soron fix állást ajánl az új munkatársaknak.

„Sok időt, pénzt és energiát fektetünk a gyakornokokba. Természetesen szeretnénk, ha nálunk maradnának“, mondta el Dr. Christian Potthoff-Sewing, a cég vezetője a három kezdő ipari gépész köszöntése során. Tim Cieplik, Justin Berenbrink és Dominik Kirtschig augusztusban kezdik képzésüket, de már most betekintenek tanoncként a P+P gyártási légkörébe.

Stefan Wippermann gyakornok nagy örömmel várja az együttműködést. Az új munkatársak motivációja magas, akárcsak a képzés szintje. Mindhárman rendelkeznek érettségivel és már tapasztalatokat is szereztek a munka világában. „Az ipari gépészeti szakmában mind a fejjel, mind a kézzel dolgozni kell. Ez pontosan az, amit keresek“, mondta el Justin Berenbrink.

A műszaki szakmák vonzóvá tétele a fiatalok számára az „it’s OWL Schülercamp“ célja is, melyet a P+P is támogat. Az őszi szünetben (október 23 és 27 között) Gütersloh körzet tanulói megismerik a mérnökök világát üzemi látogatások és kísérleti bemutatók során, valamint gyakorlatokat végezhetnek el. A tábor ingyenes, a résztvevők száma azonban korlátozott.

További információk és feliratkozás:www.pro-mint-gt.de, beszámolók a Poppe + Potthoff új tanoncairól a Haller Kreisblatt és a Westfalen-Blatt lapjain is olvashatók.

Abra: Tim Cieplik, Justin Berenbrink és Dominik Kirtschig (középen, balról) megkezdik gyakorlatukat képzésüket a Poppe + Potthoff cégnél, Wertherben. A kereskedelmi ügyvezető, Konrad Fischer, Dr. Christian Potthoff-Sewing elnök /cégvezető, Stefan Wippermann képző és az műszaki ügyvezető Dr. Bengt Maas köszöntötték őket.