Digitalizáció a Középvállalatoknál

Werther (Németország), 2017. szeptemberi 18.

Az it’s OWL transzfernapjain a Poppe + Potthoff saját magát optimalizáló igazítógépet mutat be, mely a minőséget és a termelékenységet is biztosítja.

Digitalizáció a Középvállalatoknál

A Poppe + Potthoff Präzisionsstahlrohre az „it's OWL transzfernapok“ keretében megmutatja, hogy az öntanító gépek hogyan növelik a rugalmasságot és termelékenységet.

A Poppe + Potthoff központi üzemeiben a hagyományok és innovációk nem állnak ellentmondásban. Ezen üzemben 1928 óta húznak acélcsöveket nagy precizitással, méretre szabva, pontosan megfelelve az ügyfelek igényeinek. Az évek során növekedett géppark és a modern mérő- és szabályozótechnika ennek során kéz a kézben dolgozik.

Az intelligens módon kialakított gyártás a transzferprojektek során, az „it’s OWL“ keretében folyamatos fejlesztésre került. A Fraunhofer IEM intézményével együttműködve a P+P munkatársai saját magát optimalizáló igazítógépet fejlesztettek ki, mely megkönnyíti az eddigi kézi folyamatokat és automatikusan biztosítja a minőséget.

„Az acélcső igazítása az utolsó formáló munkalépés, melynek során a terméket jelentősen befolyásolják“, magyarázza el Dr. Bengt-Henning Maas, a csőüzem ügyvezető igazgatója. „Az online mérőrendszer bevezetésével a folyamatos minőségellenőrzéshez, valamint a beállítási asszisztens bevezetésével jelentősen növeltük a termelékenységet.“

Különösen a kis- és középvállalatokat bátorítva arra, hogy a maguk javára fordítsák az ipar 4.0 lehetőségeit, az olyan cégek, mint a Poppe + Potthoff továbbadják a gyártás digitalizálásában szerzett tapasztalataikat. Az „it's OWL 2017-es transzfernapok“ során összesen 98 projekt kerül bemutatásra a gyakorlatból.

Az „it's OWL transzfernapok“ 2017. október 10. és 11. között kerülnek megrendezésre a Centrum Industrial IT épületében, Lemgo városában. A látogatás regisztráció után ingyenes. További információkat és a regisztráció lehetőségét itt találja.